Wedstrijdverslag The White Boys 2 - Be-Ready 3

Zondag 3 september werden de spelers van Be-Ready 3 gespannen wakker. De eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma. Voordat we naar Waspik afreisden voor een treffen met White Boys 2, was er nog een fotomoment met hoofdsponsor Adviesbureau Verhoeven.

Voorzitter Willy Schelle overhandigde Gijsbert Verhoeven een mooie bos bloemen en bedankte hem hartelijk voor de nieuwe wedstrijdtenues van het derde elftal. Adviesbureau Verhoeven sponsort inmiddels al vele jaren het derde elftal van Be-Ready en is daarnaast ook op andere vlakken actief voor de vereniging.

Na het maken van de foto gingen de spelers van het derde nog in wedstrijdtenue onderweg naar Waspik. Toen we daar uit de auto stapten hadden we wel wat bekijks, want zo goed gekleed kwamen de meeste bezoekers niet aan bij White Boys.

IMG 0280

Na een felle warming-up trapten we iets over 12.00u af. Door het opheffen van het vijfde elftal en de aanmeldingen van enkele nieuwe leden had het derde enkele mutaties ondergaan. Liefst 20 spelers staan op de lijst voor dit elftal, dankzij enkele afmeldingen hadden we er uiteindelijk 14 op het wedstrijdformulier staan.

Be-Ready moest al snel een wissel toepassen, want in de eerste minuut kwam Bas ongelukkig terecht en moest zich laten wisselen. De eerste helft lag het tempo in het begin vrij hoog, White Boys gaf ruimte weg en die werd benut door Be-Ready. Een voorzet van Jeffrey (nieuw bij Be-Ready) werd door Pim nog gemist, maar Pieter schoot de bal met een volley hard achter de keeper. Be-Ready probeerde direct door te drukken, maar White Boys probeerde met counters gevaar te stichten. Enkele malen moest de Hankse verdediging handelend optreden, maar er waren weinig schoten tussen de palen en als dit wel zo was dan had Jacco de bal klemvast onder controle. Na een half uur spelen was Mike S. het eindstation van een goed lopende aanval en de 0-2 voorsprong was een feit. Dit was ook de ruststand.

In de rust kregen de moe gestreden spelers rust en werden de noodzakelijke wissels toegepast. Na rust mochten Adam en Lars hun kunsten laten zien. White Boys probeerde de achterstand te repareren, maar zag Be-Ready door doelpunten van Mike S. en Mike vd W. uitlopen naar 0-4. White Boys scoorde op even fraaie als gelukkige wijze toen een voorzet van rechts bij de 2de paal in de kruising dwarrelde. Toen was het tijd voor Ronald om zijn kwaliteit te laten zien. Na het uitkappen van zijn directe tegenstander in de middencirkel schoot hij de bal van 45 meter over de keeper van White Boys. Hierna mocht linksback Lars de voorzet van rechtsback Martijn (Dani Alves) verzilveren en was de 1-6 een feit. Het laatste woord was aan White Boys, zij scoorden de 2-6 waarna de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Nieuwbakken leider John ging door waar hij vorig seizoen met het vijfde was gestopt, winnen! De overwinning werd op het terras van de Schiethoek uitgebreid geanalyseerd en er werd geconcludeerd dat er voldoende aanknopingspunten waren voor een goed vervolg in de komende weken.

Volgende week staat er weer een bekerwedstrijd gepland. Om 11u trappen we af tegen OVV’67 3. Zij hebben ook hun eerste wedstrijd gewonnen, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.