Bosje strikes again

Zondag 7 mei stond de laatste wedstrijd van Be-Ready 5 op het programma. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk of dit de allerlaatste wedstrijd van het vijfde in de geschiedenis van Be-Ready gaat zijn. Door het vertrek van een aantal vaste spelers zal het lastig worden om volgend seizoen weer aan de aftrap te kunnen verschijnen met een team. Hopelijk volgt er vanuit het bestuur binnenkort nieuws over het nieuwe seizoen.

Maar terug naar de wedstrijd, het was Super Sunday en Be-Ready 5 mocht op het hoofdveld spelen. Er werd zelfs een echte sfeeractie gehouden door Wesley en Koen, maar helaas werken de rookpotten niet echt mee. In plaats van dichte mist was er slechts een beetje rook zichtbaar. Dus met een helder zicht kon TSC 7 aftrappen. TSC 7 stond slechts 1 plaats boven ons en was dus een haalbare kaart zo dachten we vooraf. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar Be-Ready toch wel de beste. Na een kwartier spelen zorgde Kevin voor de openingstreffer, deze werd snel weggepoetst door TSC 7, hun nummer 10 knalde de bal schitterend in de kruising. Het vijfde ging weer verder en kwam snel weer op een 2-1 voorsprong. Ditmaal was Bart de doelpuntenmaker. TSC gaf het nog niet op en scoorde opnieuw zeer fraai, ditmaal de nummer 11 die de bal over William in het doel krulde.

Toen was het tijd voor Be-Ready om afstand te gaan nemen, Jasper scoorde met een afstandsschot, Glenn maakte de 4-2 en de 5-2 werd door Kevin gemaakt. Een mooie ruststand en het was dus gezellig in de kleedkamer. Na rust ging Be-Ready gewoon door, Kevin en Glenn scoorden opnieuw en ook TSC wist nog een doelpunt te maken (wederom de nummer 10).

Toen werd het tijd voor Jeroen "Bosje" van de Bosch om zijn wedstrijd tenue weer aan te doen. Jeroen is de laatste seizoenen niet vaak meer als speler te bewonderen, maar als assistent leider en verzorger doet hij wonderen bij het vijfde. Mike S. moest eruit, omdat hij in Rotterdam een feestje dacht te gaan vieren en Bosje mocht de laatste 10 minuten zijn kunsten laten zien.

In de slotminuut gaf Kevin een scherpe voorzet en Bosje was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken. Een mooie afsluiter van een bewogen seizoen. Tien punten na 22 wedstrijden waarvan er 9 punten in de laatste 4 wedstrijden zijn gehaald. Een doelsaldo van 42 voor en maar liefst 145 tegen. Daarmee werd de 12de plek behaald in de competitie. Na de wedstrijd namen we afscheid van Huub, Roland en Patrick die het vijfde gaan verlaten door allerlei redenen. In de kantine werd de wedstrijd en het seizoen nog nabesproken en werd er genoten van de muziek van de dj's.