2de overwinning in 3 dagen tijd

Afgelopen zondag vierde het vijfde elftal van Be-Ready feest met de eerste overwinning van het seizoen. Dinsdag 25 april stond de uitwedstrijd tegen SSW 3 op het programma. Eerder in het seizoen hadden beide teams personele problemen, maar nu stonden er aan beide kanten voltallige selecties klaar voor dit inhaal duel.

De start van Be-Ready was goed, de bal bleef lange tijd in de ploeg, maar gevaarlijk werd het niet. SSW 3 nam al snel het initiatief over en met name de aanvoerder bleek een behendige spits te zijn met veel snelheid. Het vijfde beschikt ook over een spits met veel snelheid en na een weg is weg bal van Jasper, was Kevin sneller dan zijn directe tegenstander. Alleen voor de keeper faalde hij niet en de 1-0 voorsprong was binnen. SSW voerde direct de druk op, maar William hoefde alleen in het doel te handelen op wat afstandsschoten en vrije trappen. Aan de andere kant verscheen Glenn na een slimme steekpass ineens in de zestien en vanaf de rechterkant schoot hij de bal via de paal in de verre hoek binnen. 2-0 en niet eens tegen de verhouding in. Hierop verslapte Be-Ready en het haalde met moeite de rust met deze voorsprong.

In de rust werd er gewisseld en daarna was het aan goed verdedigen van Bram en goed keeperswerk van William te danken dat SSW niet kon scoren. Dat lukte Kevin aan de andere kant wel, na een corner van Bart liet de keeper de bal los alsof het een hete bitterbal was. Voor Kevin een koud kunstje om de bal over de doellijn te werken.

Hierna was SSW getergd en gooide er wat vaker de botte bijl in. Twijfelgevalletjes werden wat vaker in het voordeel van SSW gefloten en het lukte ze dan ook om tot 1-3 terug te komen. Be-Ready ergerde zich aan de scheids en Pim moest na commentaar op de leiding de kant op zoeken. Zijn wedstrijd zat er op. De tien die nog over waren moesten hard werken om de voorsprong te behouden. Het werd 2-3 en even later had het 2-4 moeten worden toen Bram door de verdediging van SSW soleerde, maar zijn slalom langs 5 tegenstanders en de keeper werd niet bekroond met een goal, uiteindelijk werd de bal van de lijn gehaald. Had een beter lot verdiend, hierna was het nog even spannend, maar Toine, Maik, Camiel en de overige spelers werkten de ballen vakkundig uit ons strafschop gebied weg. Na 90 minuten was de 2de overwinning van Be-Ready 5 binnen 3 dagen een feit. Inmiddels is het puntenaantal al gestegen naar zeven!

Leider John was zeer tevreden, ondanks de afwezigheid van assistent leiders Bosje en Patrick had hij het team weer naar een overwinning kunnen managen.

As zondag de laatste uitwedstrijd van het seizoen in Den Hout, maar stiekem zijn de spelers al bezig met de laatste thuis wedstrijd op zondag 7 mei, deze Super Sunday belooft een mooie afsluiter van het seizoen te worden met lokale DJ's, een mystery guest, verkiezing man of the match, grote verloting met diverse rode wijnflessen. Komt allen 7 mei naar Be-Ready voor de laatste thuiswedstrijden van Be-Ready 2,3,4 en 5.