Eerste overwinning Be-Ready 5 is een feit

Zondag 23 april gebeurde dan eindelijk hetgeen er het hele seizoen nog niet ingezeten had, Be-Ready 5 boekte de eerste overwinning van het seizoen. De laatste 5 wedstrijden was het doelsaldo 1-33, dus het was niet vreemd dat tegenstander TVC Breda 5, de warming-up met name besteedde aan het schieten op doel, zij dachten aan een gezellige ochtend in de schiettent die Be-Ready 5 dit seizoen is.

Maar coach John, assistent 1 Patrick en assistent 2 Bosje hadden iets heel anders in petto deze ochtend. Zij constateerden om 9.15 uurdat er al maar liefst 6 spelers aanwezig waren, slechts 7 spelers waren te laat dit keer, dat geeft vertrouwen. Assistent Bosje had de tenues al klaar hangen in de kleedkamer. Om 9.45 uur kwamen we tot de conclusie dat Mike S. dit keer niet zou komen, zijn telefoon stond op standje "geluid uit", dus met 12 fitte spelers gingen wij het veld op.

Voordeel van weinig spelers is dat de opstelling makkelijk te maken is, assistent 1 Patrick nam als wissel plaats op de bank. De overige 11 spelers waren scherp, zelfs zo scherp dat we snel 1-0 konden scoren. Kevin was in vorm, want na zijn doelpunt gaf hij iets later de assist aan Bart, die de 2-0 kon aantekenen. De tegenstander was hier niet blij mee en uitte diverse kreten om het ongenoegen te laten blijken. Uiteindelijk gaf de scheidsrechter een gele kaart aan een van de tegenstanders, omdat hij twijfelde aan de kwaliteit van de ogen van de assistent-scheidsrechter en dit ook duidelijk maakte door hem voor een "blinde" uit te maken. Beetje zwaar gestraft, maar de scheids moet ook ergens een grens trekken. Be-Ready profiteerde iets later van de man meer situatie en maakte na een uittrap van Jasper zelfs de 3-0, eindstation was opnieuw Kevin. Kort voor rust scoorde Kevin de 4-0 (na een snelle ingooi van Mike de B.) en wilde de keeper van TVC Breda zijn handschoenen aan de wilgen hangen.  Be-Ready 5 zocht stom verbaasd de kleedkamer op met de rust, in de kleedkamer van TVC stormde het even, maar iets later stonden beide teams gezellig buiten de longen vol te stomen.

Na rust was het zaak om niet snel een tegendoelpunt te krijgen, maar helaas lukte dat niet. Uit een corner wist de spits van TVC Breda fraai de 4-1 binnen te knallen. Even schrok Be-Ready 5, we zouden toch wel stand houden? Twee minuten later was daar het antwoord, Kevin lette goed op na een schotpoging van Jeroen. Hij nam in de kluts de bal mee en punterde zijn vierde goal binnen. Die 5-1 stand bleef op het denkbeeldige scorebord tot het laatste fluitsignaal. Er gebeurden nog wel wat dingen op het veld, gele kaart, bal op paal, bal op lat etc., maar de overwinning was binnen.

Door deze overwinning blijft Be-Ready gewoon op de vertrouwde laatste plaats, maar in plaats van 1 punt zijn het nu al 4 punten! Coach John was uitzinnig van vreugde en roemde na afloop het teamwork en de prestatie van het gehele team, uiteraard wilde hij niemand specifiek noemen, maar de prestatie van Glenn en Bart stemde hem zeer tevreden. Ook de grote publieke ondersteuning langs de lijn kon hij zeer waarderen. Na afloop van de wedstrijd verzorgde John dan ook de dorstlesser in de kleedkamer. Bedankt John voor je inzet het hele seizoen!