Wedstrijdverslag Be-Ready 5 - Unitas 3

Zondag 9 april stond de wedstrijd Be-Ready 5 tegen Unitas Gorinchem 3 op het programma. De uitwedstrijd was door de geelzwarten met maar liefst 19-0 verloren. Dus de kans was groot dat het vijfde nu een beter resultaat neer zou zetten. Terwijl de tegenstander al op het veld met een rustige warming-up bezig was, zat de helft van de spelers van het vijfde nog in de kantine om te kijken op welke plek Max Verstappen zou eindigen. Prioriteiten stellen heet dat dan.

Assistent-leider Jeroen van de Bosch had keurig alle tenues klaar gehangen voor alle spelers. Eerst in kleedkamer 8, maar later toch in het juiste kleedhok, nr. 2. Top gedaan Jeroen! Toen om iets voor 10 uur dan alsnog alle spelers op het veld waren floot de ingehuurde scheidsrechter voor het eerst. De eerste helft verliep eigenlijk boven verwachting. Unitas was dreigend, maar kon het doel niet makkelijk vinden. Helaas hadden wij dit probleem ook, want de grootste kansen werden door de Hankse voorwaartsen om zeep geholpen. De spits van Unitas gaf zelfs een loepzuivere assist op Kevin, maar 1 op 1 met de keeper werd de bal langs de verkeerde kant van de paal gemikt door onze topscoorder. Het presentje werd dus niet uitgepakt. Zoals de voetbalwetten dan voorschrijven viel het doelpunt dan alsnog, maar voor ons aan de verkeerde kant. Een voorzet van rechts werd door de spits van Unitas fraai in het doel gevolleerd. Dus in plaats van met een voorsprong aan de thee zaten we 1 minuut later met een 0-1 achterstand in de kleedkamer. 

In de rust moesten drie spelers gewisseld worden door verschillende redenen, aanvoerder Bart moest gaan werken en gaf zijn band aan Maik, Gijs moest richting Tilburg voor een buscombi naar PSV en Jacco moest Be-Ready 3 gaan leiden. De vervangers deden het goed en we hielden lang zicht op een gelijkspel, maar we kregen wederom in de slotfase een doelpunt tegen. Daarna floot de scheidsrechter voor het laatst en was de 0-2 nederlaag een feit. Maar door hard te werken hebben we met zijn allen een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden. Komend weekend gaan we Paaseieren zoeken en op 23 april mogen we de wei weer in.