Be-Ready Vr.2 geven runner-up goed partij.....

Afgelopen zondag kwam met Raamsdonk Vr. 1 een heuse kampioenskandidaat richting Sportpark De Schiethoek. Be-Ready had deze dag best een ruime selectie, echter er waren hier en daar wel wat pijntjes te bespeuren. Gewoon een doorsnee zondag dus. Het was deze zondagochtend nog even speuren naar een keeper, maar Evi werd bereid gevonden de positie tussen de palen en onder  de lat in te nemen. Eerder dit seizoen stond zij al als linksback, laatste man en linker middenvelder opgesteld. Nu dus als keeper en het ging het haar goed tot zeer goed af.

Be-Ready Vr. 2 heeft echter nog veel meer van deze multi functionele  krachten in de gelederen. Het komt er wellicht nog niet altijd uit, maar dat kan slechts een kwestie van tijd zijn volgens de kenners en ook volgens hen die er geen verstand van hebben.

Toen ook de speelsters uit een hier niet nader te noemen plaats (Nieuwendijk)  waren gearriveerd kon men gaan warm lopen.  (we hebben wel eens een betere smoes gehoord dames :-)  )
Na wat heen en weer gepraat en schuiven met de posities  kwamen we toch met z'n allen tot een  voor een ieder aanvaardbare opstelling.

Wie vooraf had gezegd dat we na een half uur spelen al twee maal zouden  hebben gescoord in deze wedstrijd tegen een sterke, goed voetballende tegenstander,  zou voor gek zijn verklaard.
Toch was echt zo op deze frisse zondagochtend. De 1-0 van Denise was fraai, de treffer van Chris echter plofte als een granaat achter de doelvrouwe. Dat het in dit geval de eigen doelvrouwe, Evi dus betrof, mag slechts een detail worden genoemd. Hij zat er gewoon lekker in.
Be-Ready was even van slag en ging het tempo van walking voetbal hanteren. Raamsdonk profiteerde hier optimaal van en scoorde nog 2 maal voor de verplichte pauze. 1-3 Bij de rust. Jammer want dat was niet echt nodig geweest al moeten we wel zo eerlijk zijn dat Evi nog best wat fraaie reddingen verrichte. Een schot van Raamsdonk leek ze net achter de lijn te keren, maar juist op dat moment viel het haar van de grensrechter voor zijn ogen en kon hij dus geen goed oordeel vellen over dit schot. Gezien  het feit dat de doellijn technologie nog niet verplicht  is op dit niveau werd er dus geen score genoteerd. De grensrechter trouwens had later in de wedstrijd  blijkbaar nog twee speelsters van Be-Ready in het doel staande over het hoofd  gezien en verder heel de wedstrijd ruzie met een onwillige vlag. Dit echter geheel ter zijde.

We waren dus gebleven bij de rust.
De leiders waren druk met het wisselen van maar liefst 4  (!!!) speelsters en het bepalen van hun positie. Een positie die vervolgens door de speelsters zelf meestal weer wordt aangepast.  :-)
Een euvele poging om wat orde op zaken te stellen strandde ook ditmaal in schoonheid en het bleef dus bij een poging.

Meteen na rust was het al meteen weer raak voor Raamsdonk. 1-4.
Toen  vonden de geel zwarten het echter genoeg en men ging va banque spelen. Er  kwamen kansjes voor Be-Ready en kansen en vooral heel veel hoekschoppen voor Raamsdonk. Uit een van de snelle counters hadden DaniĆ«lle en vervolgens Jennifer kunnen en wellicht moeten scoren en hiermee de score een draaglijker aanzien kunnen geven.
Uiteindelijk bleef het bij de eerder gememoreerde 1-4. Al met al weer een leuk wedstrijdje met een verdiende winst voor Raamsdonk.

De inzet was optimaal,  de beleving top, de tactiek geniaal, alleen de uitvoering bleef wat achter. Met de nadruk op: wat!
Daarom dames donderdag allemaal trainen.
Komend weekeinde hebben we geen wedstrijd, maar organiseren we een trainingskamp. Over het hoe, waar en wanneer wordt een ieder tijdig ingelicht.