Be-Ready Vr 2 strijdend ten onder tegen (te) sterk EMMA

Vandaag, zondag 5 februari , begonnen we aan de 2e helft van de competitie.  Met SC  EMMA kwam meteen al een heel sterke tegenstander richting De Schiethoek. De voorbereidingen verliepen soepel en ook de warming up werd door de meesten goed doorstaan. Uiteindelijk stokte de teller op 15(!) min of meer fitte speelsters. Met de nadruk op min of meer.

Paar spelers met  rugklachten, eentje met een pijnlijke enkel, eentje die een boom had geraakt met een quad en dan nog een paar met  wat vage pijntjes. Kortom, min of meer fit verschenen we aan de aftrap. Het zonnetje scheen, het veld was goed bespeelbaar en de bal was rond.

Direct vanuit de aftrap  togen we richting  het vijandelijke doel, wat resulteerde in een paar zeer hachelijke momenten vlak voor de neus van de SC EMMA doelvrouwe. Eigenlijk hadden we uit een van deze situaties moeten scoren, helaas lieten we dat na. We vergaten ons zelf te belonen zoals dat tegenwoordig blijkbaar genoemd wordt. Aan de andere kant stelden de SC EMMA  voorwaartsen, Isa (onze keeper vandaag), na een snelle omschakeling wel voor een voldongen feit. 0-1.

Nu zijn of  worden we natuurlijk van zo'n kleine tegenslag  niet zenuwachtig, we hebben immers wel eens eerder achter gestaan.  We voetbalden aardig mee. Toch konden we ondanks alle inzet niet voorkomen dat de rust aanbrak met een 0-3 achterstand.

De rust werd benut om wat fris fruit tot ons te nemen en het strijdplan door te nemen voor de 2e helft. Niet iedereen had het blijkbaar goed begrepen, want we kwamen matig uit de kleedkamer. Een verschijnsel waar we dit seizoen eerder mee kampten. Wellicht is het in de rust iets te gezellig in de kleedruimte?

SC EMMA was en bleef sterker, maar  Be-Ready  deed wat het kon, maar soms was dat gewoonweg niet genoeg. Het zat ook allemaal niet mee, doelpunt binnenkant paal, doelpunt onderkant lat, strafschop binnenkant paal erin. Aan de andere kant kon Be-Ready weinig potten breken en zelden  creĆ«erden we genoeg ruimte om lekker aan te kunnen leggen. De ene keer dat het wel kon  strandde de poging van Kimberly op de lat(!)

Uiteindelijk bleven de dubbele cijfers uit op deze mooie voetbalochtend. De scheidsrechter, hij floot  foutloos, maakte precies op tijd een einde aan deze sportieve wedstrijd. Volgende week spelen we uit en wel tegen Jeugd Enthousiasme Kan Alles uit Breda. Aanvang: 14.30 uur. We verzamelen om 13.15 uur op De Schiethoek. Als het kan dinsdag, maar donderdag in ieder geval trainen. Aanvang: 19.30 uur.

 Met dank aan onze gastspelers!