Tweemaal verlies voor het derde

Ditmaal een wedstrijd verslag in 2 etappes, vorige week speelde het derde tegen Baardwijk 3. Hiervan is nog geen verslag gepubliceerd, hierbij een korte samenvatting. De tegenstander was een maatje te groot en met een 4-0 nederlaag mochten we nog blij zijn. Goed keeperswerk van Remco (o.a. een gestopte penalty) hielden de nederlaag beperkt. Positief aan deze wedstrijd was de getoonde inzet van het derde. Die was uitstekend te noemen. 

Dan etappe 2, met de wedstrijd van zondag 2 november. De tegenstander van vandaag RKDVC 5 boezemde vooraf al wat angst in, want zes gespeeld 18 punten is imponerend. De tegenstander was om kwart over 10 al aan het warmlopen, met pionnen en een grote spelersgroep. Wij deden het iets rustiger aan. Vandaag hadden we 13 man dankzij de aanvulling van Roland en Toine vanuit het vijfde. De KNVB had een officiële scheidsrechter toegewezen voor deze wedstrijd en nadat hij zijn akkoord had gegeven aan alle spelerspasjes konden we van start. Dit duurde door allerlei redenen wat langer dan gepland, maar gelukkig had de tegenstander hier begrip voor.

Vanaf de aftrap was het een open wedstrijd. Het verschil op de ranglijst was voor de neutrale toeschouwer niet te zien. Het was zelfs Be Ready 3 die na een kwartier de grootste kans kreeg. Arie passeerde de keeper, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een Drunense verdediger. Hierna nam RKDVC het initiatief iets meer over, maar het derde kon de druk makkelijk weerstaan. Net op het moment dat iedereen aan de rust dacht met een 0-0 stand stond de Hankse verdediging even uit positie waardoor er werd gerust met een 1-0 voorsprong voor de koploper.

Na rust werd RKDVC teruggedrongen en kreeg Be Ready de beste kansen. Opnieuw werd een bal van de doellijn gehaald en diverse corners en vrije trappen leverden geen doelpunt op. Net dat laatste beetje geluk ontbrak in de afronding. Aan de overkant waren ze wat dat betreft scherper. De tweede kans werd een kwartier voor tijd omgezet in een doelpunt waardoor een punt het hoogste doel werd voor het derde. Ondanks alle inzet lukte dit niet. In de counter was RKDVC gevaarlijk, op het eind moest Pieter nog een keer aan de noodrem trekken. De scheidsrechter gaf hem hiervoor terecht de gele kaart in een verder overigens zeer sportieve wedstrijd. Met 10 man lukte het niet meer om nog voor een verrassing te zorgen. Maar met opgeheven hoofd konden we het hoofdveld verlaten. Geen punten, maar wel de juiste inzet met zijn allen, dat is de juiste instelling waardoor de punten hopelijk in de komende weken wel zullen volgen.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen HHC'09 2. Aanvang 11:30u.