DVVC doet zichzelf in het pak tegen Be-Ready 1

Sportpark de Schiethoek was afgelopen zondagmiddag nog meer geel-zwart aangekleed. Na afloop van de wedstrijd tegen DVVC stond namelijk de befaamde Yellow and Black party op het programma. Alle supporters van de Be-Ready 1 waren in spannende afwachting van wat onze jongens deze middag zouden presteren en hoopten uiteraard op een goed resultaat. Op de ranglijst stonden voorafgaand aan de wedstrijd de beide partijen vlakbij elkaar en bij een eventuele winst konden de Be-Ready mannen zich in ieder geval stevig nestelen in de middenmoot en zelfs met een schuin oog naar boven kijken.

Nou het werd me het partijtje wel. Koud in het veld was het John Matheussen, die binnen een minuut de bediener van het scorebord liet schrikken. John zorgde er dus voor dat de Dongense sluitpost deze middag voor de eerste keer de bal achter hem vandaan uit het net kon plukken, 1-0. De afstandsbediening van het prachtige digitale scorebord was nog maar net weggelegd of de bediener van het bord kon weer aan de slag. Nu was het Bas van den Noort die enkele minuten na de openingstreffer de 2-0 op het bord liet noteren. Bij beide doelpunten zag het optreden van de Dongense doelman er op zijn zachts gezegd niet goed uit. Zo kwam de thuisploeg dus binnen 7 minuten op een riante voorsprong.

BeReady1 26102014

Be-Ready bleef gedurende de eerste helft de betere ploeg en toonde veel werklust. In de 35e minuut ging een DVVC aanvaller in de fout doordat hij een slaande beweging richting het hoofd van Ronald Wijnands maakte. De scheidsrechter trok hiervoor volkomen terecht de rode kaart. De betreffende Dongense speler reageerde furieus op deze beslissing en was moeilijk te bedaren. Toen de leidsman enkele minuten later, na een aanslag op Willem Schelle, een speler van DVVC wederom terecht de tweede gele kaart liet zien was de man in het zwart de gebeten hond en besloot hij terecht om een afkoelingsperiode in te lassen.

Zo kwamen de partijen na een tijdje weer op het veld en werden de resterende twee minuten speeltijd van de eerste helft uitgevoetbald. Be-Ready had vanaf dat moment dus een numeriek overwicht aan veldspelers. De negen spelers van DVVC probeerden er het beste van te maken maren waren uiteraard niet bestand tegen de dreigende geel-zwarte golf die telkens op hun af kwam. Even was er net voor het rustsignaal nog wat gevaar voor het doel van doelman Jurgen Pronk maar direct na de veldwisseling was het eenrichtingsverkeer richting het DVVC doel. Helaas werden enkele 100% kansen van de thuisploeg om zeep geholpen. Toen een derde speler van DVVC met tweemaal geel het veld moest verlaten was het Dongense verzet eigenlijk totaal gebroken.

Halverwege de tweede helft kon Willem Schelle een voorzet van John Matheussen bij de eerste paal binnen tikken, 3-0 en vlak voor tijd kon John Matheussen een prima pass van Jeffrey Littel knap afronden, 4-0.
Gelukkig hielden de spelers van Be-Ready en alle overige spelers van DVVC het kopje bij de wedstrijd en kreeg het duel toch nog een sportief uiterlijk waarvoor complimenten op hun plaats zijn!

Hiermee boekte Be-Ready een prima overwinning waarbij wel de kanttekening geplaatst moet worden dat DVVC de thuisploeg wel gemakkelijk in het zadel hielp. Toen de eerste klanken van de Yellow and Black party over Sportpark De Schiethoek schalden konden beide partijen gelukkig weer de wedstrijd relativeren en gezamenlijk een consumptie nemen..............en zo hoort het ook!