Dubbeldam 2 een maatje te groot voor Be-Ready 2

Afgelopen zondagmiddag stond de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam 2 op het programma. Op voorhand werd al gesteld dat dit wel eens een pittige kluif kon worden daar in competitieverband al verloren werd van Dubbeldam 3. Daar je de beer niet moet verkopen voordat de huid geschoten is (of zoiets) ging Be-Ready 2 echter vol goede moed het veld in.

Vanaf de aanvangsfase werden de meeste duels gewonnen en de thuisploeg was zeker het eerste kwartier van de wedstrijd de betere ploeg. Na 6 minuten spelen nam Be-Ready de leiding. Goed storend werk van Gydo zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Corne terecht kwam. Die aarzelde geen seconde en de keeper van Dubbeldam was verslagen, 1-0.

BeReady2 19102014

Gijs Mulkens kon enkele minuten later helaas net de voorzet van Patrick niet binnen tikken, anders had de tussenstand een nog mooier aanzien gekregen. Toch was het Dubbeldam dat gaandeweg de wedstrijd steeds meer het initiatief naar zich toe trok. Na enkele hachelijk momenten, waarbij doelman Nicky goed ingreep kon Be-Ready met deze kleine voorsprong gaan rusten. 

Kort na thee gaf de scheidsrechter een indirecte vrije trap binnen het zestien meter gebied. Tot tweemaal toe lukte het Dubbeldam niet om hieruit te scoren, mede doordat Nicky geholpen werd door een goed opgestelde Nick v.d. Pluijm. Dubbeldam bleef de bovenliggende partij. De mannen van Be-Ready 2 streden op en om elke meter gras van hun eigen sportpark maar kregen geen rust meer in hun spel. De Hankse formatie leed hiervoor gewoonweg teveel simpel balverlies en kwam hierdoor teveel onder druk te staan. Toen gaandeweg de wedstrijd de scheidsrechter, door het nemen van onbegrijpelijke beslissingen ook nog een negatieve hoofdrol voor zich begon op te eisen, was de wedstrijd eigenlijk gedoemd om te verliezen. Eerst werd door de leidsman een strafschop gegeven, waar totaal niets aan de hand was (1-1) en tot overmaat van ramp werden gele en rode kaarten getoond die ook niet op hun plaats waren. Tussendoor kreeg Edwin nog wel de kans om de bal binnen te schieten maar zijn prima ingeschoten bal werd knap gestopt door de Dordtse doelman. Een tweede, overigens terecht gegeven strafschop werd gemist. In de 84e minuut was het wel raak en werd het 1-2 voor Dubbeldam. Vlak voor tijd raakte Nicky bij een inzet van Dubbeldam geblesseerd aan het hoofd maar liet de scheidsrechter door voetballen en werd het zelfs 1-3. Be-Ready 2 had zo gestreden voor wat het waard was maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Dubbeldam 2.

Gelukkig bleven beide partijen onderling zeer sportief voetballen en werd het verlies genomen voor wat het was. Zo zit het bekeravontuur er voor ons "tweede"op en kunnen ze zich volledig op de competitie gaan richten. Aanstaande zondag zal koploper Terheijden naar Hank afreizen. Aanvang van de wedstrijd is dan 12.00 uur.