JO-19 pakt dubbel....

Zaterdag 2 juni was het dan zover, Be-Ready JO19-1 mocht de bekerfinale spelen tegen Heukelum JO19-1. Op 2 september 2017 was de eerste bekerwedstrijd gewonnen van Madese Boys en via Berkdijk, Almkerk, Meerkerk werd de finale bereikt.

Na het kampioenschap van vorige week was dit de mogelijkheid om de dubbel te pakken. De spelers hadden goed getraind, op donderdag onder de goede leiding van Jeroen van de Bosch werd er langzaam naar de finale toegeleefd. De tegenstander van vandaag speelde liefst drie klassen hoger en was daar bij de eerste drie geëindigd. Dus werd er in voorbereiding met zijn allen afgesproken om een iets ander systeem te gaan spelen. Niet het vertrouwde 4-3-3, maar 4-4-2. Tijdens de bespreking belde de buschauffeur om door te geven dat hij tien minuten later zou zijn. Toen de bus er was stapten spelers en supporters in en was het relatief stil in de bus. Er was sprake van lichte wedstrijdspanning bij spelers en supporters.

 

De wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld bij LRC in Leerdam. Daar aangekomen werden we prima ontvangen en na het omkleden werd het tijd voor de warming-up. De spelers en begeleiders keken met een schuin oog naar de tegenstander en zagen dat het lastig ging worden vandaag. Maar met frisse moed en inzet werd aan de wedstrijd begonnen.

Na acht minuten opende Be-Ready de score. Guillonne schoot van twintig meter een zwabberbal op doel die de keeper te machtig was. Een mooie opsteker,  maar na dertien minuten werd het weer gelijk, 1-1. Dit was verdiend gezien het spel, Heukelum was voetballend de betere ploeg,  maar dit motiveerde Be-Ready en na 18 minuten scoorde Jeroen van D. na een scrimmage de 2-1. Hierna zorgde Stijn na goed samenspel met Joris en Guillonne zelfs voor de 3-1.

Kort hierna verloor Peter letterlijk de zolen van zijn schoenen. Mede hierdoor was de organisatie even weg en Heukelum profiteerde hier optimaal van. De 3-2 en 3-3 werden op vrijwel identieke wijze gescoord uit een corner. Met een 3-3 stand was het tijd voor de rust.

Tijdens de rust gaven de spelers zelf aan hoe ze de tweede helft wilden spelen. Rustig blijven en de tegenstander het zo lastig mogelijk maken. In de 53ste minuut soleerde Joris zichzelf in de zestienmeter en hij werd onreglementair gestopt. De vaste penalty nemer van dit seizoen voelde zich niet zeker en dus meldde Stijn zich als penalty nemer. Hij scoorde de 4-3 en de tegenstander kon niet geloven wat er gebeurde en raakte in paniek. Even later kwam er een diepe bal op Stijn, hij gaf de bal op Joris en die schoot in een beweging over zijn tegenstander die daarbij hands moest maken. Opnieuw een penalty en opnieuw het duel tussen Stijn en de keeper. Stijn bleef koel en schoot de bal nu hoog in de andere hoek. Het was 5-3 en dat moest maar zo blijven.

Heukelum deed er nu alles aan om te scoren en in de 88ste minuut hadden ze een geweldige aanval en vanaf de 16 meter lijn schoten ze op doel, maar Rick hield de bal met een katachtige reflex uit de rechterbovenhoek. Toen was het voor de supporters, spelers en begeleiding wel duidelijk, Be-Ready ging de beker winnen! De scheidsrechter trok er nog 6 minuten blessure tijd bij, maar de JO19-1 hield knap stand. Na het laatste fluitsignaal was er een enorme ontlading bij spelers en begeleiding. 

De spelers ontvingen kort na de wedstrijd de felbevochten beker en met de beker in de tas werd er met de bus richting Hank gereden. De reis van 35 minuten was 1 groot feest en ook na aankomst was het in de kantine nog lang onrustig.

Mede dankzij de support van ouders, familie, vrienden, spelers van de JO17 bereikten de spelers van de JO19-1 iets wat in de geschiedenis van de club niet vaak (en wellicht zelfs nooit) is voorgekomen. De dubbel! Een prachtige prestatie van Bendjor, Bjarnik, Daan, Peter, Guillonne, Rick, Jesse, Jesse, Aron, Jeroen, Marijn, Sietse, Stijn, Niels, Thymen en Joris.

Komend seizoen blijven drie spelers in de JO19 spelen, zes spelers sluiten aan bij de lagere elftallen en zes spelers gaan voor hun kans in de selectie. Laten we hopen dat zij hun prestaties op zondag voort gaan zetten de komende seizoenen.

Een speciaal woord van dank is er voor Jo en Ans Bouwens. Na een lange, drukke toernooi dag hebben deze geweldige vrijwilligers de kantine nog open gehouden, zodat de jongens nog een feestje konden bouwen.